Matematik

bestem tallet b

19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)
god aften allesammen

bestem tallet b, så ligningen 2x^2 + bx +2 = 0

nogen der lige vil kaste et blik på det<???

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Du må have nogle flere oplysninger??

Er der kun en rod, eller kender du første-koordinaten til toppunktet?

Svar #2
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)



Bestem tallet b, så ligningen 2x^2 + bx +2 = 0 har netop en løsning..

sorry

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2007 af Matkaj

I så fald skal du bestemme b så diskriminanten er lig 0.

Svar #4
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

??? gemmer der sig nogle detaljer??

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2007 af me_strix (Slettet)

Du har vel lært, at der gælder for diskriminanten at

d>0 ligningen har to løsninger
d=0 ligningen har en løsning
d<0 ligningen har ingen løsninger.

I dit tilfælde har ligningen en løsning.

Svar #6
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

nårrhh , det vil sige at jeg skal bruge diskriminanten???

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2007 af me_strix (Slettet)

jaa..

Skriv et svar til: bestem tallet b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.