Matematik

nem ligning

21. marts 2007 af hermione (Slettet)
hejsa:D

jeg skal løse denne ligning:

2*X^2 -6X+4=0

jeg har prøvet at lave lidt så kom bare med rettelser.

først skal vi gange med hinanden, således at det bliver:

4x-6x+4=0

derefter:

d=b^2-4ac = -6x^2-4*4x*4=0 = 36x-64x=0 = -28=0

okay her er jeg lidt i tvivl.Vil diskriminanten her være mindre end 0?

tak for hjælpen:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2007 af mathon

d=(-6)^2-4*2*4=36-32=4

sqr(d)=sqr(4)=2

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2007 af pssc (Slettet)

oki du skal bare starte med at finde d hvis det er det du bliver bedt om i opgave formuleringen.
a= 2 b=-6 c= 4

/pssc

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2007 af hogt.dk (Slettet)

Nej, det går ikke... (-;

Du skal sammenligne 2*X^2 -6X+4=0 med ax^2+bx+c=0. Dvs. det tal der er ganget på x^2 er a osv. Derved får du a=2, b=-6, c=4 og du kan nu indsætte i dine formler for d og x.

Svar #4
22. marts 2007 af hermione (Slettet)

ah, okay så skal jeg altså ikke gange med x^2.
jeg prøver nu at sætte mine tal ind:

d=b^2-4ac = -6^2*-4*2*4= 36-32=4
så d=4, og det er jo større end 0. vil det så sige at ligningen ikke har en løsning?

på forhånd tak <3

Svar #5
22. marts 2007 af hermione (Slettet)

undskyld min fejl..vil det sige at den har to løsninger?

Skriv et svar til: nem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.