Matematik
Hvordan isolere jeg x
22. marts 2007 af
Burhone (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gøre:
2=4.543*x^(-0.0426)
skal jeg bruge differentialregning eller ???:P
Håber i kan hjælpe
2=4.543*x^(-0.0426)
skal jeg bruge differentialregning eller ???:P
Håber i kan hjælpe
Svar #1
22. marts 2007 af An-ders (Slettet)
Har du en lommeregner,( af nyere moderne model ) kan denne nemt klare det for dig...
min lommeregner, ti89-titanium siger:
Solve(2=4,543*x^(-0,0426),x)
Dette giver mig svaret:
x = 2,312874*10^8 ... hmmm..
( hovedløsning er ikke min stærke side )
min lommeregner, ti89-titanium siger:
Solve(2=4,543*x^(-0,0426),x)
Dette giver mig svaret:
x = 2,312874*10^8 ... hmmm..
( hovedløsning er ikke min stærke side )
Svar #2
22. marts 2007 af apandersen (Slettet)
Det ligner jo bare en helt almindelig potentialfunktion. Her bruges rodfunktionen til at løse den.
2=4,543*x^(-0,0426) <=>
x^(-0,0426)=2/4,543 <=>
x=(-0,0426)-rod(2/4,543)
Din lommeregner har en funktion hvor du kan udregne den n'te rod, hvor n=-0,0426.
2=4,543*x^(-0,0426) <=>
x^(-0,0426)=2/4,543 <=>
x=(-0,0426)-rod(2/4,543)
Din lommeregner har en funktion hvor du kan udregne den n'te rod, hvor n=-0,0426.
Skriv et svar til: Hvordan isolere jeg x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
