Matematik
Sandsynlighedsregning
22. marts 2007 af
Madsst (Slettet)
Er der en der kan hjælpe mig med opg. 1.12 her:
http://www.econ.ku.dk/okofh/Teaching/LASP/LASP-opgavesamling.pdf
På forhånd tak
http://www.econ.ku.dk/okofh/Teaching/LASP/LASP-opgavesamling.pdf
På forhånd tak
Svar #1
23. marts 2007 af sheaf (Slettet)
Intuitivt er resultatet klart med udgangspunkt i følgende rent geometriske overvejelser. Indtegn området A = [a1,b1]x[a2,b2] i R^2. Med de givne betingelser mellem a1,b1 og a2,b2 er A et rektangel i planen med nedre venstre hjørnepunkt (a1,a2) og dernæst hjørnekoordinater (b1,a2), (b1,b2), (a1,b2) i modsat urretning. Geometrisk set repræsenterer F_X(b1,b2) sandsynligheden for at X tilhører det område, som begrænses af linierne x1=b1, x2=b2 og som indeholder A. For at finde sandsynligheden for, at X tilhører A må fra dette derfor fratrækkes området "til venstre" for A begrænset af linierne x1=a1, x2=b2 samt området "under" A begrænset af linierne x1=b1, x2=a2. Derved er dog området "nedad til vesntre" for A begrænset af linierne x1=a1, x2=a2 fratrukket 2 gange, hvorfor der må kompenseres ved addition deraf.
De rent geometriske overvejelser formaliseres umiddelbart til integralovervejelser af tæthedsfunktionen f(x1,x2) idet
P[x E A] =
S[f(x1,x2)]dx1dx2 =
A
b1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 -
-oo-oo
a1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 -
-oo-oo
a2 b1
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 +
-oo-oo
a1 a2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2
-oo-oo
= F_X(b1,b2) - F_X(a1,b2) - F_X(a2,b1) + F_X(a1,a2)
De rent geometriske overvejelser formaliseres umiddelbart til integralovervejelser af tæthedsfunktionen f(x1,x2) idet
P[x E A] =
S[f(x1,x2)]dx1dx2 =
A
b1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 -
-oo-oo
a1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 -
-oo-oo
a2 b1
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2 +
-oo-oo
a1 a2
S[ S[f(x1,x2)]dx1dx2
-oo-oo
= F_X(b1,b2) - F_X(a1,b2) - F_X(a2,b1) + F_X(a1,a2)
Svar #2
23. marts 2007 af sheaf (Slettet)
#2
I #1 bør for klarhedens skyld indføjes
S[f(x1,x2)]dx1dx2 =
A
b1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1,dx2 = ...
a1 a2
I #1 bør for klarhedens skyld indføjes
S[f(x1,x2)]dx1dx2 =
A
b1 b2
S[ S[f(x1,x2)]dx1,dx2 = ...
a1 a2
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
