Fysik
Mount Everest !
24. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
På Mount Everest er trykket på toppen ca. 340 hPa.
Luftens densitet skal beregnes på en dag hvor temperaturen er -20 C .
Hvordan gør man det?
På forhånd tak.
Luftens densitet skal beregnes på en dag hvor temperaturen er -20 C .
Hvordan gør man det?
På forhånd tak.
Svar #1
24. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Ved ikke om dette kan være dig behjælpeligt:
For at udregne massefylden/densiteten af noget skal du bruge masse/rumfang
Massefylde også kaldet densitet eller vægtfylde er masse per rumfang.
Den afledte SI-enhed for massefylde er kg/m³.
Hvis et stofs massefylde er mindre end en væskes massefylde, kan stoffet flyde omkring væskeoverfladen. Hvis stoffet har en større massefylde, synker det ned i bunden af væsken. Der ses bort fra væskens overfladespænding. Denne opdrift kaldes Arkimedes' princip efter den græske matematiker og fysiker Arkimedes.
Massefylden er temperaturafhængig, da de fleste stoffer udvider sig ved opvarmning og trækker sig sammen ved afkøling, uden at massen ændres. For gassers vedkommende er massefylden også trykafhængig, idet gassers volumen bestemmes af kombinationen af tryk og temperatur. Når man angiver massefylden, bør man derfor også altid angive ved hvilken temperatur, og for gassers vedkommende tillige ved hvilket tryk, massefylden er målt.
For at udregne massefylden/densiteten af noget skal du bruge masse/rumfang
Massefylde også kaldet densitet eller vægtfylde er masse per rumfang.
Den afledte SI-enhed for massefylde er kg/m³.
Hvis et stofs massefylde er mindre end en væskes massefylde, kan stoffet flyde omkring væskeoverfladen. Hvis stoffet har en større massefylde, synker det ned i bunden af væsken. Der ses bort fra væskens overfladespænding. Denne opdrift kaldes Arkimedes' princip efter den græske matematiker og fysiker Arkimedes.
Massefylden er temperaturafhængig, da de fleste stoffer udvider sig ved opvarmning og trækker sig sammen ved afkøling, uden at massen ændres. For gassers vedkommende er massefylden også trykafhængig, idet gassers volumen bestemmes af kombinationen af tryk og temperatur. Når man angiver massefylden, bør man derfor også altid angive ved hvilken temperatur, og for gassers vedkommende tillige ved hvilket tryk, massefylden er målt.
Svar #2
25. marts 2007 af Izabella (Slettet)
Jo tak. Kunne jeg faktisk bruge i en anden opgave!
Men ikke rigtig til at komme videre med #0 ?
Men ikke rigtig til at komme videre med #0 ?
Svar #3
26. marts 2007 af unobuno (Slettet)
Brug idealgasligningen
P*v=n*r*T
<=> v/n=r*T/P
du ganger så med lufts molarmasse
v/n*M=densitet=r*T/P*M
P*v=n*r*T
<=> v/n=r*T/P
du ganger så med lufts molarmasse
v/n*M=densitet=r*T/P*M
Skriv et svar til: Mount Everest !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
