Matematik

x y Hvordan gør man?

24. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
Hejsa, opretter lige endnu et indlæg med disse matematik opgaver, jeg har problemer med, da der var stavefejl mm. i den gamle tråd og den virkede ret uklar.

ect. Hvis I ville give et udregningseksempel af hver opg., så jeg kan se fremgangsmåden.


5) find hældningsgraden /gradienten af grafen med funktionen y=x4 når
a) x=-4
b) x=-1
c) x=0
d) x=1
e) x=4

6) find hældningsgraden /gradienten af grafer med hver af de følgende funktioner i punkterne:

a) y=x3 på x=-3, på x=0 og på x=3
b) y=x4 på x=-2 og på x=2
c) y=x1/2 på x=1 og x=2
d) y=x-2 på x=-2 og x=2

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2007 af dnadan (Slettet)

differentier funktionen og indsæt den pågældende x-værdi. Skriv hvis du løber ind i problemer...

Svar #2
24. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

#1 .. ved ikke hvad differentier betyder?
Hvis jeg bare sætter den pågældende x-værdi ind får jeg eks. i 5 a) y=-4*4 = -16... og det skal give -256

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Det er netop heller ikke det du skal gøre... At differentiere, betyder at man finder funktionens afledte, som svarer til grafens hældning i den pågældende x-værdi

Til differentation af dine funktioner(såfrem du mener et lineær udtryk, hvilket jeg BESTEMT ikke mener, at det er), så skal du bruge følgende regel:
f(x)=ax => f'(x)=a

Men jeg mener, at du siden, du har skrevet x4, osv, så må du mene at funktionen hedder f(x)=x^4, og dermed skal du bruge følgende regel:
f(x)=x^a => f'(x)=a*x^(a-1)
Hvis denne regel bruges, så fås også f'(4)=-256

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Der skulle selvfølgelig have stået:
Hvis denne regel bruges, så fås også f'(-4)=-256
beklager fejlen

Skriv et svar til: x y Hvordan gør man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.