Matematik
Isoler x
24. marts 2007 af
LeaBea (Slettet)
Jeg har ligningen y = 975 * e^(-0,00215*x)
Jeg skal sætte y til 500 så jeg får ligningen:
500 = 975 * e^(-0,00215*x)
Jeg har problemer med at isolere x. Nogen der kan hjælpe mig?
Jeg skal sætte y til 500 så jeg får ligningen:
500 = 975 * e^(-0,00215*x)
Jeg har problemer med at isolere x. Nogen der kan hjælpe mig?
Svar #1
24. marts 2007 af uksomi (Slettet)
ok, det kan du gøre ved at:
500=975*e^(-0,00215x) <-> 500/975=e^(-0,00215x) <->
ln(500/975)=-0,00215x<-> ln(500/975)/-0,00215=x=310,62
500=975*e^(-0,00215x) <-> 500/975=e^(-0,00215x) <->
ln(500/975)=-0,00215x<-> ln(500/975)/-0,00215=x=310,62
Svar #2
24. marts 2007 af LeaBea (Slettet)
Nå så var det sgu rigtigt det jeg havde gjort..
Men tak for hjælpen :)
Men tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Isoler x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
