Matematik
retvinklet trekant
25. marts 2007 af
Thingyman (Slettet)
Jeg sidder med en lille matematisk opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. Jeg har lavet første del af opgaven - I kan lige tjekke om den er rigtig :)
Den anden del forstår jeg simpelthen ikke hvordan man skal udregne.
Den ligger her: http://peecee.dk/?id=36217
Tak for al hjælp :)
Den anden del forstår jeg simpelthen ikke hvordan man skal udregne.
Den ligger her: http://peecee.dk/?id=36217
Tak for al hjælp :)
Svar #1
25. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Opg. 1) En rettelse: det giver ikke så meget mening at skrive cos(A) = 8.4/9.1 = 22.6 grader. Hellere skulle du skrive cos(A) = 8.4/9.1 <=> A = 22.6 grader.
Opg. 2) hC står vinkelret på AB. Dermed har du en lille trekant, hvor hC er den ene katetes længde og BC er hypotenusen, hvis længde du kender. For at finde hC længde, finder du først vinkel B (der let findes, idet du kender både vinkel A og vinkel C). Derefter findes hC ud fra ligningen sin(B)=hC/|BC|.
Opg. 2) hC står vinkelret på AB. Dermed har du en lille trekant, hvor hC er den ene katetes længde og BC er hypotenusen, hvis længde du kender. For at finde hC længde, finder du først vinkel B (der let findes, idet du kender både vinkel A og vinkel C). Derefter findes hC ud fra ligningen sin(B)=hC/|BC|.
Skriv et svar til: retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
