Matematik
Andengradsulighed
25. marts 2007 af
de_gale (Slettet)
-x^2+5x+6>=0
Altså -x i anden plus 5 gange x plus 6 er større end eller lig med 0
Den skal regnes uden hjælpemidler, men når jeg regner efter med solve() får jeg et andet svar >.<
Min tankegang: d=5^2-4*(-1)*6=25-24=1
Da d>0, x=(-5)+/-sqRoot(1)/2*(-1)=(-5+/-1)/-2
Altså må x være lig -6/-2=3 eller -4/-2=2.
L=[2;3] (er intervallet rigtigt her? er jeg ikke så god til xP)
Men CAS siger at x=-1 eller x=6
Nogen der kan hjælpe?
Altså -x i anden plus 5 gange x plus 6 er større end eller lig med 0
Den skal regnes uden hjælpemidler, men når jeg regner efter med solve() får jeg et andet svar >.<
Min tankegang: d=5^2-4*(-1)*6=25-24=1
Da d>0, x=(-5)+/-sqRoot(1)/2*(-1)=(-5+/-1)/-2
Altså må x være lig -6/-2=3 eller -4/-2=2.
L=[2;3] (er intervallet rigtigt her? er jeg ikke så god til xP)
Men CAS siger at x=-1 eller x=6
Nogen der kan hjælpe?
Svar #1
25. marts 2007 af kkdd (Slettet)
Hvis du regner diskriminanten ud igen, finder du ud af at den er 49 (25 minus -24)
Så hvis du regner igennem med det, kommer du frem til at x = 6 eller -1..
Så hvis du regner igennem med det, kommer du frem til at x = 6 eller -1..
Svar #2
25. marts 2007 af kkdd (Slettet)
... og da du ved at ligningen er større eller lig med nul, vil jeg mene at intervallet må blive [0; uendelig[... hvis du skal bruge det til noget.. men løsningsmængden er L=[-1;6], men mener også du bare kan skrive x=-1 eller x=6 (og så to fede streger under det) ;)..
Skriv et svar til: Andengradsulighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
