Matematik
Historiematematik
27. marts 2007 af
sluise (Slettet)
Den italienske matematiker tartaglia, der levede fra 1499 - 1557, betragtede bl.a. tallene:
T1=1
T2=1+2
T3=1+2+4
T4=1+2+4+8
T5=1+2+4+8+16
Fartaglia påstod i 1556, at fra og med T3, vil disse tal skifevis være et primatal og et sammensat tal.
Opgave 1: Vis at Tartaglia tog fejl.
T1=1
T2=1+2
T3=1+2+4
T4=1+2+4+8
T5=1+2+4+8+16
Fartaglia påstod i 1556, at fra og med T3, vil disse tal skifevis være et primatal og et sammensat tal.
Opgave 1: Vis at Tartaglia tog fejl.
Svar #1
27. marts 2007 af smukke_nielsen (Slettet)
T6=1+2+4+8+16+32= 63 (ej primtal)
T7=1+2+4+8+16+32+64=127 (primtal)
T8=1+2+4+8+16+32+64+128=255 (ej primtal)
T9=1+2+4+8+16+32+64+128+256=511 (ej primtal)
T7=1+2+4+8+16+32+64=127 (primtal)
T8=1+2+4+8+16+32+64+128=255 (ej primtal)
T9=1+2+4+8+16+32+64+128+256=511 (ej primtal)
Skriv et svar til: Historiematematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
