Matematik

en retvinklet trekant

27. marts 2007 af martin232 (Slettet)
I en retvinklet trekant er en af kateterne 30cm lang. Summen af de 2 andre siders længde er
80cm. Beregn disse siders længder.

Nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2007 af Mimical (Slettet)

En god idé er nok at bruge Phytagoras:
a^2+b^2=c^2

Antag at b=30. Så ved du at:

a^2+30^2=c^2

du ved også at a+c=80, dvs. a=80-c, indsæt dette i den første ligning:

(80-c)^2+30^2=c^2 => c=365/8

indsæt i a=80-c => a=80-365/8 => a=275/8

Svar #2
27. marts 2007 af martin232 (Slettet)

(80-c)^2+30^2=c^2 => c=365/8

Hvordan er du kommet frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2007 af Mimical (Slettet)

Du ganger ligningen ud, rent slavearbejde!
(80-c)*(80-c)+30*30=c^2 =>
6400-80c-80c+c^2+900=c^2 =>
7300-160c+c^2=c^2 =>
7300=160c =>
c=7300/160 =>
c=365/8

Svar #4
28. marts 2007 af martin232 (Slettet)

okay. Men når man skal finde a, kan man så ikke bare sige 365/8 - 80?

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2007 af Mimical (Slettet)

Nej, så får du en negativ længde!!!
Læs lige svar #1 igen, lidt grundigere.

Skriv et svar til: en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.