Matematik

HJÆLP, TERMINS I MORGEN!

27. marts 2007 af juliegg (Slettet)
Hej.. jeg skal til terminsprøve imorgen og sidder og læser på nogle opgaver i min bog men kan slet ikke huske jeg har lært hvordan man beregner vm(f) værdimængde, og dm(f) difinationsmængde???


:( er der en som kan forklare mig det????

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2007 af karenmarie (Slettet)

Kan ikke forklare dig, hvordan man udregner det, men jeg ved at værdimængden er det stykke grafen strækker sig over på y-aksen og definitionsmængden er det stykke grafen strækker sig over på x-aksen..

Håber det måske hjalp en smule på forståelsen :)

p.s. når man udregner værdimængden skal man først udregne toppunktet.. kan ikke huske mere.

Svar #2
27. marts 2007 af juliegg (Slettet)

ja jeg ved godt difinationen af det men ved bare ikke hvordan man udregner det :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2007 af NoNick (Slettet)

Det kommer i den grad an på hvilken funktion der er tale om.

Svar #4
27. marts 2007 af juliegg (Slettet)

ok så der er ikke en bestemt måde at gøre det på??

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2007 af NoNick (Slettet)

Ikke rigtigt. Men er der f.eks. tale om et andengradspolynomium, f(x) = ax^2+bx+c, gælder der:

- hvis a>0, så er Vm(f)=[-d/(4a); "uendelig"[ og
- hvis a<0, så er Vm(f)=]-"uendelig"; -d/(4a)],

hvor d er diskriminanten. Det er altså bestemt af toppunktets y-koordinat.

Definitionsmængden vil, hvis der ikke er andet givet i opgaven, være Dm(f)=R (alle reelle tal).

Håber det hjalp lidt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2007 af Pelle89 (Slettet)

det letteste er at bruge sin sunde fornuft, og tegne grafen... fx en funktion med kvadrat rod kan jo ikke have have en negativ under kvadratroden og man kan ikke dividere med 0 og derfor udfra funktionen angive Dm(f) men sund fornuft er godt i den her sag :P

Skriv et svar til: HJÆLP, TERMINS I MORGEN!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.