Matematik

Hjælp

27. marts 2007 af Mia81 (Slettet)
En funktion er bestemt ved f(x)=x^3*cosx
Bestem f'(x).

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2007 af Duffy

Brug produkt-reglen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2007 af karenmarie (Slettet)

hvis funktionen skal forståes som
x^3*cosx og IKKE x^(3*cosx)
er første del ihvertfald 3x^2 ... men jeg kan ikke finde ud af at differentiere cosx

Svar #3
28. marts 2007 af Mia81 (Slettet)

har lige prøvet det med produkt-reglen,men det gik ikke så godt,og forstår heller ikke hvad jeg skal med cosx.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2007 af Duffy

Produktreglen siger:

(g·h)'(x) = g'(x)·h(x)+ g(x)·h'(x)

f(x)=x^3*cosx

Så døb nu x^3 = g(x)
og h(x) = cos(x) , [h'(x) = -sin(x)].

SÅ! Nu ligger den lige til højrebenet. Prøv så.

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.