Matematik
Reducer
27. marts 2007 af
jackson89 (Slettet)
Reducer følgende
(3x^2 - 1)^2 + (3x^2 + 2)^2 (4-3x^2)
:-) er der nogen der kan hjælpe ?
(3x^2 - 1)^2 + (3x^2 + 2)^2 (4-3x^2)
:-) er der nogen der kan hjælpe ?
Svar #1
27. marts 2007 af bluegambler (Slettet)
et godt råd vil være at gange paranteserne ud først, husk at gange alle faktore, og derefter gennemfør alle gangestykker, og til sidst ser du hvilke led der går ud med hinanden...
Svar #2
27. marts 2007 af jackson89 (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal gange paranteserne ud, når der både er et led inde i parantesen der er ophævet samt når selve pararntesen er ophævet?
Svar #3
27. marts 2007 af karenmarie (Slettet)
Når man ganger ens tal, der har potenser plusser man potenserne. fx:
3x^2 * 3x^2 = 3x^(2+2) = 3x^4
den første parantes opløses således:
(3x^2 -1)(3x^2 -1)
=> (3x^4 - 3x^2 - 3x^2 + 1)
=> (3x^4 - 6x^2 +1)
3x^2 * 3x^2 = 3x^(2+2) = 3x^4
den første parantes opløses således:
(3x^2 -1)(3x^2 -1)
=> (3x^4 - 3x^2 - 3x^2 + 1)
=> (3x^4 - 6x^2 +1)
Skriv et svar til: Reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
