Matematik
tænke opgave
27. marts 2007 af
The nørd (Slettet)
ved godt at det er meget sent, men har en lille opgave og det kræver at man tænker lidt
Et kvadrat ABCD, der har sidelængde 6. Midtpunktet af siden AD kaldes M. Punktet P ligger inde i kvadratet og er bestemt ved, at |BP|=|CP|=|MP|
bestem |MP|
kvadratet ser nogenlunde således ud:
B|----------|C
| |
| .p |
| |
| |
A|-----.-----|D
M
Et kvadrat ABCD, der har sidelængde 6. Midtpunktet af siden AD kaldes M. Punktet P ligger inde i kvadratet og er bestemt ved, at |BP|=|CP|=|MP|
bestem |MP|
kvadratet ser nogenlunde således ud:
B|----------|C
| |
| .p |
| |
| |
A|-----.-----|D
M
Svar #1
27. marts 2007 af The nørd (Slettet)
B|----------|C
|...........|
|....,p.... |
|...........|
|...........|
A|----.-----|D
.......M
|...........|
|....,p.... |
|...........|
|...........|
A|----.-----|D
.......M
Svar #2
28. marts 2007 af Lurch (Slettet)
Kald midten af BC for E. BE er da 3. Hvis stykket PM kaldes x, så må stykket fra P til E være 6-x.
Du har nu en retvinklet trekant BPE, med kateterne BE=3 og NP=6-x og hypotenusen BP=x. Så er det bare i sving med pythagoras
Du har nu en retvinklet trekant BPE, med kateterne BE=3 og NP=6-x og hypotenusen BP=x. Så er det bare i sving med pythagoras
Skriv et svar til: tænke opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
