Fysik
Hjææælp!
28. marts 2007 af
beer (Slettet)
har lige en opgave. Det er kun b'eren jeg ikke kan finde ud af. får I i a til 6,94 A.
En jernskrue skrues ind i et bræt med en batteridrevet skruetrækker.
Skruetrækkeren omsætter energi med effekten 120 W, og spændingsfaldet over
dens batteri er 17,3 V.
a) Bestem størrelsen af den elektriske strømstyrke gennem skruetrækkeren.
Jernskruens masse er 4,34 g, og dens gevind har 40 vindinger. Skruen roterer
8,5 omgange pr. sekund. På grund af gnidning mellem skruen og brættet stiger
skruens temperatur.
b) Hvor lang tid tager det at skrue jernskruen ind i brættet?
Vurdér, hvor meget skruens temperatur kan stige på grund af gnidningen.
En jernskrue skrues ind i et bræt med en batteridrevet skruetrækker.
Skruetrækkeren omsætter energi med effekten 120 W, og spændingsfaldet over
dens batteri er 17,3 V.
a) Bestem størrelsen af den elektriske strømstyrke gennem skruetrækkeren.
Jernskruens masse er 4,34 g, og dens gevind har 40 vindinger. Skruen roterer
8,5 omgange pr. sekund. På grund af gnidning mellem skruen og brættet stiger
skruens temperatur.
b) Hvor lang tid tager det at skrue jernskruen ind i brættet?
Vurdér, hvor meget skruens temperatur kan stige på grund af gnidningen.
Svar #1
28. marts 2007 af eleka (Slettet)
Det tager: (40 vindinger)/(8,5vindinger/s) at skrue den i.
Hvis du skal finde delta T, skal du finde jerns specifikke varmekapacitet, og du ved hvor meget energi der er omsat fordi du har hvor lang tid det tog at skrue den i, og effekten er 120 W.
Hvis du skal finde delta T, skal du finde jerns specifikke varmekapacitet, og du ved hvor meget energi der er omsat fordi du har hvor lang tid det tog at skrue den i, og effekten er 120 W.
Svar #2
28. marts 2007 af beer (Slettet)
skal jeg så bruge formlen T=Q/C ?
har reget E ud til 564J og C=1,96*10^6 J/K..
har reget E ud til 564J og C=1,96*10^6 J/K..
Skriv et svar til: Hjææælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
