Matematik

Diff. skal afl. i morgen!

19. december 2002 af SP anonym (Slettet)
Jeg har virkelig arbeitet længe på dette problem; denne liging som altså "bare" skal løses rigtigt:
(og tag lige et sekund til at få det skrevet rigtigt ned, her er jo ingen mat. tegn!)
(funktionen består af 3 led)


f(x)=

5/6 -
(kvardratroden af:(-40 i 2. + x i 2.) delt med 120)
- x/40

Svar #1
19. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Lille Rettelse!: (Bemærk punktum i ligning!)
Jeg har virkelig arbeitet længe på dette problem; denne liging som altså "bare" skal løses rigtigt:
(og tag lige et sekund til at få det skrevet rigtigt ned, her er jo ingen mat. tegn!)
(funktionen består af 3 led)


f(x)=

5/6 -
(kvardratroden af:(-40 i 2. + x i 2.). Delt med 120)
- x/40

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. december 2002 af Jean

Skal du bare differentiere funktionen ?

I så fald skal det bare gøres ledvist og vha. kædereglen.

Svar #3
20. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Det har jeg såmænd prøvet, men resultatet er ikke rigtigt sammenlignet med grafregnerens. Men nu er det næsten forsent. Tak for forsøget med hjælpen, men det har jeg altså gjordt 100000 gange.

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2002 af Jean

Ok. Her er mit forslag så:

f'(x) = - ( x / 120)· 1 / (2· kvrod( (-40)^2) - 1 / 40

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2002 af Jean


f'(x) = - ( x / 120)· 1 / (2· kvrod( (-40)^2 + x^2) - 1 / 40

mener jeg

Svar #6
20. december 2002 af SP anonym (Slettet)

Nu har jeg fundet svaret. Mit problem; jeg blev ved med at forsøge at differentiere konstanten -40^2 til -80. Suk, jeg føler mig en anelse dum, det vidste jeg jo egentlig godt at man ikke kunne. Nu bliver opgaven afleveret forsent(efter ferien), men man må satse på at læren mener; bedre sent end aldrig.
Tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Diff. skal afl. i morgen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.