Matematik
Greens Theorem
30. marts 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Vi har en polær funktion
r = a +cosØ
a>1
Bestem arealet af den lukkede region.
r = a +cosØ
a>1
Bestem arealet af den lukkede region.
Svar #1
30. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Jeg ved, at linjeintegralet kan bruges:
S x dy = A
S x dy = A
Svar #2
31. marts 2007 af sheaf (Slettet)
Bemærk først - jævnfør dit "Vector Calculus" indlæg - at Green's sætning i planen er et specialtilfælde af Stoke's sætning. Den repræsenterer derfor ikke nogen ny viden for dig.
Sætningen lyder
S[Pdx + Qdy] =
dL
S[(-dP/dy + dq/dx)dxdy
L
hvor L er et enkeltsammenhængende område med stykkevis glat rand dL hvis orientering er valgt i overensstemmelse med planens (d.v.s. området ligger til _venstre_ for dL på en tur rundt langs denne).
Sættes specielt P(x,y) = -½y og Q(x,y) = ½x fås
S[-½ydx + ½xdy] =
dL
S[½+½]dxdy = a(L)
L
hvor a(L) er arealet af området L. Hvis du skal benytte Green's sætning til opgaven, er det her du skal starte.
Hvad angår de konkrete beregninger kan der ikke assisteres yderligere, eftersom du ikke specificerer området L.
Sætningen lyder
S[Pdx + Qdy] =
dL
S[(-dP/dy + dq/dx)dxdy
L
hvor L er et enkeltsammenhængende område med stykkevis glat rand dL hvis orientering er valgt i overensstemmelse med planens (d.v.s. området ligger til _venstre_ for dL på en tur rundt langs denne).
Sættes specielt P(x,y) = -½y og Q(x,y) = ½x fås
S[-½ydx + ½xdy] =
dL
S[½+½]dxdy = a(L)
L
hvor a(L) er arealet af området L. Hvis du skal benytte Green's sætning til opgaven, er det her du skal starte.
Hvad angår de konkrete beregninger kan der ikke assisteres yderligere, eftersom du ikke specificerer området L.
Skriv et svar til: Greens Theorem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
