Fysik

Nedbremsning

03. april 2007 af Leah (Slettet)
To cyklister konkurerrer.
Cyklist 1 kører med 15 km/h
Cyklist 2 kører med 20 km/h

De to cyklister når en linje, bremser de begge med en acceleration på -1,5 m/s^2

Hvor lang tid tager nedbremsningen for 1. cyklist?
(15 km/h) / 3,6 = 4,166m/s^2
(4,166m/s^2) / 1,5 m/s^2 = 2,78 s

Er det rigtigt?


Hvad er cyklist 2. hastighed, når cyklist 1. holder stille?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2007 af 150972 (Slettet)

Du har et problem med enhederne:

15 km/h = 4,166 m/s (ikke m/s^2)

Tjek lige enheder på den 1.cyklist - m/s^2 / m/s^2 kan aldrig blive s!

http://www1999215.thinkquest.dk/teori/bev/sva.html

Svar #2
03. april 2007 af Leah (Slettet)

Mhh, så var det ikke rigtigt.
Men er der slet ingen som kan hjælpe mig ? :/

Svar #3
03. april 2007 af Leah (Slettet)

#1
m/s^2 / m/s^2 kan ikke blive s... men det var jo forkert.

Det var (m/s) / (m/s^2) .. kan det give s?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2007 af 150972 (Slettet)

Dit resultat er godt nok, det er din enhed den var galt med.

(m/s / m/s^2) = (m/s * s^2/m) = (m*s^2 / s*m) = s

m går ud med m og det ene s går ud med et s. Du har så kun s tilbage!

Spørgsmål 2: 5,55m/s = 20 km/h

v = a*t + v0 = -1,5m/s^2 * 2,78s + 5,55m/s = 1.38m/s



Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2007 af 150972 (Slettet)

Håber det har gjort det en smule lettere!

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=37953

Svar #7
04. april 2007 af Leah (Slettet)

Tak for hjælpen, til jer begge!

Vil lige høre til sidst, hvis jeg skal finde ud af, hvor langt de to cyklister kører under nedbremsningen, er dette så rigtigt.

Cyklist 1.

v = v_0 + a_0 * t => x = v_0 * t + 1/2 * a_0 * t^2
x = 4,166 m/s * 2,78s - 1/2 * 1,5m/s^2 * (2,78s)^2 = 5,78 m


??

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2007 af 150972 (Slettet)

Det ser godt nok ud.

Skriv et svar til: Nedbremsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.