Matematik
kort spørgsmål
04. april 2007 af
uksomi (Slettet)
Jeg skal i min opgave bestemme forskriften til de to stamfunktioner til f, når der oplyses, at f(x)=x^2-2x-3, og at de to stamfunktioner har linjen y=2 som tangent.
Jeg har først bestemt de punkter, som de to stamfuntioner går igennem:
tangenten med ligningen y=2 har hældningskoefficienten
F'(x)=f(x)=0:
f(x)=x^2-2x-3=0 <-> (-2)^2-4*1*(-3)=4+12=16 <->
x1,2=(2+-4)/2*1 <-> x1=-1 og x2=3
F1(-1)=2 og F2=(3)=2
F1(x)= x^3/3-x^2-3x+1/3
F2(x)=x^3/3-x^2-3x+11
er det rigtigt!
Jeg har først bestemt de punkter, som de to stamfuntioner går igennem:
tangenten med ligningen y=2 har hældningskoefficienten
F'(x)=f(x)=0:
f(x)=x^2-2x-3=0 <-> (-2)^2-4*1*(-3)=4+12=16 <->
x1,2=(2+-4)/2*1 <-> x1=-1 og x2=3
F1(-1)=2 og F2=(3)=2
F1(x)= x^3/3-x^2-3x+1/3
F2(x)=x^3/3-x^2-3x+11
er det rigtigt!
Svar #1
04. april 2007 af Benjamin. (Slettet)
Jo, det er rigtigt. Men der er dog et par detaljer, som du, efter min mening, burde rette op på. Den ene ligger omkring, hvor du finder diskriminanten; du skriver bl.a. slet ikke, hvad du finder (derudover, kan man måske brokke sig lidt over biimplikationerne o.l.). Hvis det ikke kun er en opgave til dig selv, som ingen andre skal se, kunne du desuden for detaljens skyld have vist, at du isolerer k, og hvordan du i det hele taget kommer frem til stamfunktionerne. Hvis det derimod bare er en opgave til dig selv, så er det meget fint.
Skriv et svar til: kort spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
