Fysik

Cyklen

05. april 2007 af bo2 (Slettet)
Hej, der er 2-3 opgaver i fysik, jeg ikke kan finde ud..
håber at der nogen der kan hjælpe... er lidt håbløs

opgaverne ligger på linket, da der også er tegninger: http://peecee.dk/?id=38075

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=38084

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2007 af berivan23 (Slettet)

hej. mange tak for dit svar...men jeg tænkte på i opgave A, lyder formlen ikke således: I=1/2*m*r^2
du har nemlig skrevet det er I=m*r^2...
hvor har du den formel fra..eller tager jeg fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2007 af Esbenps

Per definition er inertimoment givet som

I = M*R^2.

Du tænker på udregningen af en cylinder eller skives inertimoment omkring en akse vinkelret på den cylindriske akse hhv. flade side af skiven. Så skal det nemlig være

I(cylinder,skive) = 1/2*M*R^2.

Ringen i det her tilfælde svarer bare til en masse punkter i samme afstand fra rotationspunktet, så øverste formel er den korrekte...

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2007 af berivan23 (Slettet)

okey....ved du hvor man kan finde den formel. har du en internet adresse på det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2007 af Esbenps

Jeg søgte bare på 'Moment of inertia' på Google og fandt følgende:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moment_of_inertia

...og en dansk version af samme:

http://da.wikipedia.org/wiki/Inertimoment

På den danske står det dog ikke eksplicit, hvordan inertimoment for en partikel er defineret, men på den engelske står det tydeligt:


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2007 af berivan23 (Slettet)

men hvorfor er det ikke en skive/cylinder det ligner den jo meget

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2007 af Esbenps

Hvis man prøver at sammenligne dette objekt (dvs. en skive med hul i) med en skive uden hul begge med massen M, så vil mere af massen jo være placeret længere væk fra omdrejningsaksen ved skiven MED hul i. Det må jo betyde et større inertimoment. Det er vel grundlæggende set der, forskellen består...

Var det det du mente?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2007 af berivan23 (Slettet)

jahh..mange tak for svaret

Skriv et svar til: Cyklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.