Matematik
Forskift - havoverflade.
05. april 2007 af
Izabella (Slettet)
Det kan godt være den er nem, men kan ikke ikke lige finde en forskrift her:
Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængden meller d og h = d=3,8 kvadr af h.
Så skal der så gives en forskrift for den funktion, der angiver, hvor højt man står over havoverfladen, h m, når man kan se d km ud over havet. ?
Desuden skal jeg også vide hvor højt man står, når horisonten ligger i 18 km´s afstand.. ?
Det var noget af en bid, men håber på hjælp.......
Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kan man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængden meller d og h = d=3,8 kvadr af h.
Så skal der så gives en forskrift for den funktion, der angiver, hvor højt man står over havoverfladen, h m, når man kan se d km ud over havet. ?
Desuden skal jeg også vide hvor højt man står, når horisonten ligger i 18 km´s afstand.. ?
Det var noget af en bid, men håber på hjælp.......
Svar #1
05. april 2007 af Esbenps
Er lidt i tvivl om jeg har forstået din opgave ordentligt, men kan du ikke simpelt hen bare isolere 'h' i din ligning? Hurtig hovedregning giver noget i retning af
d(h) = 3,8 * sqrt(h) <=>
h(d) = (d^2)/(3,8^2)
Dit sidste spørgsmål er så bare at udregne funktionsværdien h(18).
d(h) = 3,8 * sqrt(h) <=>
h(d) = (d^2)/(3,8^2)
Dit sidste spørgsmål er så bare at udregne funktionsværdien h(18).
Skriv et svar til: Forskift - havoverflade.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
