Matematik

Vis det .., ? fORSKRIFT

05. april 2007 af Izabella (Slettet)
Hvis jeg har at g(x)=3x og skal bestemme regneforskriften, ville jeg naturligvis gætte på at forskriften vil hedde g^-1=1/3x vel ? Men hvordan kan man vise det, altså som mellemregning ?

Også når g(x)=-x ? og x>0 , her gætter jeg at forsriften vil hedde x er større end eller lig med 0 .. ?

Det jeg ikke hvad finde ud af, er at vise hvordan jeg kommer frem til det !

Det kan godt være det lyder ret mærkeligt, men hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2007 af Madsst (Slettet)

Jeg forstår faktisk slet ikke spørgsmålet eller noget af det du skriver...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2007 af Mimical (Slettet)

Ditto, hvilken regneforskrift?

Svar #3
05. april 2007 af Izabella (Slettet)

Haha :)

Ok, hvis vi så siger at jeg skal bestemme regneforskirften for g^-1.

Jeg har så g(x)=3x , g(x)=-x og x>0.

Jeg vil hurtig sige at fx forskriften for g^-1 for
g(x)=3x er = 1/3x , går jeg ud fra ?

Men problemet er at jeg ikke ved hvordan jeg viser, at jeg er kommet frem til det. Altså det ikke noget jeg har regnet mig frem til. Men hvordan "regner" man sig frem til det?

Hjalp det ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2007 af Madsst (Slettet)

Start med at kalde g(x) for et øjeblik (det hjælper mig). Du har nu at y=3x eller at x=y/3. x(y) er netop det man kalder for den inverse funktion. Så hvis
g(x)=3x er g^-1(y)=y/3. Mellemregninger er som du ser ikke ret lange. Det handler bare om at have styr på betegnelserne.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2007 af Madsst (Slettet)

#4 Start med at kalde g(x) for _y_ et øjeblik *

Svar #6
05. april 2007 af Izabella (Slettet)

Nå ja . Ok.. Ja, og det er det jeg ikke har!

Svar #7
05. april 2007 af Izabella (Slettet)

Hvad siger man ved x>0 ? Hvis du vil hjælpe med det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2007 af Madsst (Slettet)

x>0 er ikke en funktion, det er et interval.

Svar #9
05. april 2007 af Izabella (Slettet)

Regneforskriften er vel bare x> eller lig med 0 .. Men her igen ved jeg ikke hvordan jeg "skriver" det .........

Svar #10
06. april 2007 af Izabella (Slettet)

Svar#8 , hvad gør man så, når det er et interval?

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Det er meningsløst at snakke om den inverse til et interval.

Skriv et svar til: Vis det .., ? fORSKRIFT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.