Matematik
procentopgave
22. december 2002 af
SP anonym (Slettet)
hej jeg har problemer med en mat opgave.
"hver gang taksterne stiger 10% taber vi 3% af passagerne"
sammenhæng beskrives som en potenspunktion f(x) = b x^a, hvor f(x) er passagerer og x er billettakst
først skal jeg finde a:
det gør jeg sådan:
1,1^a = 0,97 <=> a = -0,32
er det ikke rigtigt??
så skal jeg vise hvor mange passagerer der mistes hvis taksterne stiger 19%:
det gøres: 1,19^-0,32 = 0,946
dvs. der tabes 5,4 % af passagerne:
er det ikke rigtigt???
så kommer sidste spørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af:
hvad er billetindtægten hvis taksten stiger med 19%.
skal jeg så sige:
1,19 * 0,946
eller hvad??
hvad gør jeg her:
hjææælp...tak
Kris
"hver gang taksterne stiger 10% taber vi 3% af passagerne"
sammenhæng beskrives som en potenspunktion f(x) = b x^a, hvor f(x) er passagerer og x er billettakst
først skal jeg finde a:
det gør jeg sådan:
1,1^a = 0,97 <=> a = -0,32
er det ikke rigtigt??
så skal jeg vise hvor mange passagerer der mistes hvis taksterne stiger 19%:
det gøres: 1,19^-0,32 = 0,946
dvs. der tabes 5,4 % af passagerne:
er det ikke rigtigt???
så kommer sidste spørgsmål, som jeg ikke kan finde ud af:
hvad er billetindtægten hvis taksten stiger med 19%.
skal jeg så sige:
1,19 * 0,946
eller hvad??
hvad gør jeg her:
hjææælp...tak
Kris
Svar #1
22. december 2002 af RE (Slettet)
de to første er rigtige
til den sidste:
billetindtægten vil stige med ((0,9459*1,19)-1)*100%, hvilket er lig ca. 12,56%
jeg kan ikke lige huske hvad formlen hedder, da jeg ikke længere har min bog fra 2.g. Hvis det ikke er helt klart hvad der sker så skriv igen
hilsen Rune
til den sidste:
billetindtægten vil stige med ((0,9459*1,19)-1)*100%, hvilket er lig ca. 12,56%
jeg kan ikke lige huske hvad formlen hedder, da jeg ikke længere har min bog fra 2.g. Hvis det ikke er helt klart hvad der sker så skriv igen
hilsen Rune
Svar #2
23. december 2002 af SP anonym (Slettet)
ja... 12,56 det får jeg også...
som jeg også har skrevet
1,19 * 0,946 = 1,1256
og så skal man bare trække 1 fra og gange med 100%
anyway tak for hjælpen
rart at vide at de var rigtige...:)
som jeg også har skrevet
1,19 * 0,946 = 1,1256
og så skal man bare trække 1 fra og gange med 100%
anyway tak for hjælpen
rart at vide at de var rigtige...:)
Svar #3
23. december 2002 af RE (Slettet)
det med at trække 1 fra og gange med 100%, er "bare" for at få den rigtige enhed
Skriv et svar til: procentopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
