Fysik
brændselscelle
08. april 2007 af
hermione (Slettet)
Hejsa :)
jeg har fået denne opgave for, som jeg simpelthen ikke kan fatte en dyt af. ´Jeg tror faktisk at jeg har brugt flere dage på det her...så jeg håber at der er nogen venlige sjæle derude som kan hjælpe...
a)
I har tidligere lavet en analyse hvor i beregnede nyttevirkningen ved elektrolyse.(80%)
Brug nu dette resultat til at beregne den samlede nyttevirkning ved hele processen:
elektrisk energi - brintenergi - elektrisk energi
b) Hvis det antages at elektriciteten skal produceres ved solceller, som hat en nyttevirkning på 15% og at bilens elektriske motor har en nyttevirkning på 90%, så skal du beregne hvor mange J bilens elektriske motor vil yde for hver 100 J solenergi der rammer solcellen. Hele processen er altså:
solenergi - elektrisk energi - brintenergi - elektrisk energi - bilens mekaniske energi.
c) opskriv hvilket "apparat" der laver hver af ovenstående energiomdannelser for brintbilen.
på forhånd tuuuuuuuuuuuuusind tak!!!!!
jeg har fået denne opgave for, som jeg simpelthen ikke kan fatte en dyt af. ´Jeg tror faktisk at jeg har brugt flere dage på det her...så jeg håber at der er nogen venlige sjæle derude som kan hjælpe...
a)
I har tidligere lavet en analyse hvor i beregnede nyttevirkningen ved elektrolyse.(80%)
Brug nu dette resultat til at beregne den samlede nyttevirkning ved hele processen:
elektrisk energi - brintenergi - elektrisk energi
b) Hvis det antages at elektriciteten skal produceres ved solceller, som hat en nyttevirkning på 15% og at bilens elektriske motor har en nyttevirkning på 90%, så skal du beregne hvor mange J bilens elektriske motor vil yde for hver 100 J solenergi der rammer solcellen. Hele processen er altså:
solenergi - elektrisk energi - brintenergi - elektrisk energi - bilens mekaniske energi.
c) opskriv hvilket "apparat" der laver hver af ovenstående energiomdannelser for brintbilen.
på forhånd tuuuuuuuuuuuuusind tak!!!!!
Svar #1
08. april 2007 af hermione (Slettet)
a) ved ikke
b) skal jeg sige:
100-15 = 85
100-90 = 10
85%= 0,85
10%= 0,10
skal jeg så dividere?? jeg lavede det her men min lærer sagde at det var forkert...Oo...
help me please...
c)
er det et elektrolyseapparat?
b) skal jeg sige:
100-15 = 85
100-90 = 10
85%= 0,85
10%= 0,10
skal jeg så dividere?? jeg lavede det her men min lærer sagde at det var forkert...Oo...
help me please...
c)
er det et elektrolyseapparat?
Skriv et svar til: brændselscelle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
