Matematik
log(b*10^n)
09. april 2007 af
-mial- (Slettet)
Opstil en general hypotese for log(b*10^n). når n er et naturligt tal og b er et positivt.
Kan ikke se mig ud af den. ser intet "System"
Kan ikke se mig ud af den. ser intet "System"
Svar #1
09. april 2007 af mathon
når n er et naturligt tal og 1</=b<10
log(b*10^n) = log(b) + log(10^n) = log(b) + n
i følge den videnskabelige skrivemåde = scientific notation b*10^n (n er et naturligt tal og 1</=b<10)
vil log(b*10^n) altid bestå af et helt tal n + en decimalbrøk log(b)
eks.
log(314,25) = log(3,1425*10^2) = 2 + log(3,1425)
n benævnes karakteristikken
log(b) benævnes mantissen
som forklaret
ihttps://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=328276
log(b*10^n) = log(b) + log(10^n) = log(b) + n
i følge den videnskabelige skrivemåde = scientific notation b*10^n (n er et naturligt tal og 1</=b<10)
vil log(b*10^n) altid bestå af et helt tal n + en decimalbrøk log(b)
eks.
log(314,25) = log(3,1425*10^2) = 2 + log(3,1425)
n benævnes karakteristikken
log(b) benævnes mantissen
som forklaret
ihttps://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=328276
Skriv et svar til: log(b*10^n)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
