Matematik

Integraler middelværdi

09. april 2007 af An-ders (Slettet)
Hej.

Jeg skal finde middelværdien over intervallet [ 0 ; 4 ] ud fra funktionen:

u(t)=0,067*e^(-0,085t)

.. jeg får resultatet 0,0567... men min fasit bog siger 0,123 Iiihhhhh

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2007 af KasperSchmidt (Slettet)

SOLVE!!!!!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2007 af Esbenps

undskyld, jeg glemte at gange med pi:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2007 af Esbenps

Hov, dette svar skulle have været til et andet spørgsmål.

Svar #4
09. april 2007 af An-ders (Slettet)

hehe..det kunne jeg næsten regne ud.. men sig mig, hvordan indsætter du ligninger som den du lige skrev der? her på forum?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2007 af Troelsll (Slettet)


Her er Formlen:

1/(b-a)*integralet fra a til b af f(x)

(i dit tilfælde u(t)) og a og b er hhv. 0 og 4

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2007 af allan_sim

#0.
Hvis du ellers har skrevet funktionen og grænserne rigtigt op, så har du gjort det rigtigt, og facit er forkert.

Svar #7
09. april 2007 af An-ders (Slettet)

#6 :) jo tak, benyttede rigtige formel. Facit bogen havde en snydefejl.. eller hvad man nu siger.. Grrrr..

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. april 2007 af sontas (Slettet)

Hvis jeg skal være helt ærlig, så fatter jeg ikke den opgave. Hvad mener du med middelværdi? Hvordan kan du beregne middelværdien af en stokastisk variabel, som ikke er en sandsynlighedstæthed (u(t) er ikke en ss.tæthed på t e ( 0,4) ). Og middelværdien af en funktion giver heller ingen mening (i mit sprogbrug i hvert fald). Middelværdien af en stok.var X er defineret som :

E( X) = S p(x) *dx < infty med grænserne (-infty,infty), hvor p(x) er en ss.tæthed. Hvis p(x ) er centreret på et delinterval I af R, så integreres over I, idet p(x) = 0 hvis x ikke er indeholdt i I.

Skriv et svar til: Integraler middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.