Matematik
begyndelsesværdisproblem?
09. april 2007 af
Johnny5 (Slettet)
hvordan svarer man på spørgsmålet :
formuler begyndelsesværdisproblemt, som modullerer for et-ellet-andet.
på forhånd tak.
formuler begyndelsesværdisproblemt, som modullerer for et-ellet-andet.
på forhånd tak.
Svar #1
09. april 2007 af Waterhouse (Slettet)
Det kommer an på hvad et-eller-andet er. Et begyndelsværdiproblem består typisk af en differentialligning og et punkt y(x0)=y0.
Svar #2
09. april 2007 af Esbenps
For at give et mere fysisk eksempel:
Hvis man har en fjeder, som er strukket ud til en afstand 'd' fra ligevægtspunktet og man så pludselig slipper fjederen, så den foretager harmoniske svingninger, så vil dette give en differentialligning med to begyndelsesbetingelser:
x(0) = d
x'(0) = v(0) = 0 (hastigheden til tiden t=0 er jo 0)
Hvis man har en fjeder, som er strukket ud til en afstand 'd' fra ligevægtspunktet og man så pludselig slipper fjederen, så den foretager harmoniske svingninger, så vil dette give en differentialligning med to begyndelsesbetingelser:
x(0) = d
x'(0) = v(0) = 0 (hastigheden til tiden t=0 er jo 0)
Skriv et svar til: begyndelsesværdisproblem?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
