Matematik
uligheder
10. april 2007 af
martin232 (Slettet)
(4x + 8) (3x - 3)>0
2x(x -1)(x + 4)>= 0
har brug for lidt hjælp til disse. Vil bare gerne have at vide hvordan man regner dem, og ikke resultatet
2x(x -1)(x + 4)>= 0
har brug for lidt hjælp til disse. Vil bare gerne have at vide hvordan man regner dem, og ikke resultatet
Svar #1
10. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du kan/skal bruge at du allerede har givet en faktorisering, så rødderne i polynomierne på venstresiden kan direkte aflæses.
I den første skal 4x+8 og 3x-3 have samme fortegn (og begge skal være forskellige fra nul), for ellers vil deres produkt ikke være positivt! Bemærk, at rødderne i
f(x) = (4x + 8)(3x - 3) = 12(x² + x -2)
er x = -2 og x = 1. Dette er et andengradspolynomium, hvis graf er en parabel hvor ``grenene'' vender opad, så for hvilke x er f(x) > 0?
Prøv selv med den anden, som er et tredjegradspolynomium.
Du kan/skal bruge at du allerede har givet en faktorisering, så rødderne i polynomierne på venstresiden kan direkte aflæses.
I den første skal 4x+8 og 3x-3 have samme fortegn (og begge skal være forskellige fra nul), for ellers vil deres produkt ikke være positivt! Bemærk, at rødderne i
f(x) = (4x + 8)(3x - 3) = 12(x² + x -2)
er x = -2 og x = 1. Dette er et andengradspolynomium, hvis graf er en parabel hvor ``grenene'' vender opad, så for hvilke x er f(x) > 0?
Prøv selv med den anden, som er et tredjegradspolynomium.
Svar #2
10. april 2007 af martin232 (Slettet)
jeg har regnet den første ud, men ved ikke helt hvordan jeg skal opfatte nr. 2
Svar #3
10. april 2007 af martin232 (Slettet)
om man først skal gange begge parrenteser med 2x, og så derefter gange de 2 parrenteser sammen eller?
Skriv et svar til: uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
