Matematik
Potensregler
11. april 2007 af
Dyhre (Slettet)
Hvis jeg har et regnestykke, der hedder
e^-0,09*t, og jeg gerne vil issolere t, hvad skal jeg så gøre?
Går ud fra, det er bedste først at sige
(e^t)^-0,09, men hvad så bagefter?
e^-0,09*t, og jeg gerne vil issolere t, hvad skal jeg så gøre?
Går ud fra, det er bedste først at sige
(e^t)^-0,09, men hvad så bagefter?
Svar #3
11. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)
I så fald skal du indsætte ln på beggesider af lighedstegnet.
ln(-0,818) = ln(e^(-0,09*t))
Du kender vel regnereglen: ln(e) = 1
ln(-0,818) = -0,09*t
t = ln(-0,818)/(-0,09)
ln(-0,818) = ln(e^(-0,09*t))
Du kender vel regnereglen: ln(e) = 1
ln(-0,818) = -0,09*t
t = ln(-0,818)/(-0,09)
Svar #4
11. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Uha! Husk, at

så ligningen har ingen (reel) løsning.
Uha! Husk, at
så ligningen har ingen (reel) løsning.
Skriv et svar til: Potensregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
