Matematik

Primtal

11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvordan kan man teste om et tal er et primtal?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2007 af o0Tweety0o (Slettet)

Et primtal er et tal der kun er deleligt med 1 og med sig selv.. Var det det du ville have svar på?

Svar #2
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

altså fx.. er 2659867 et primtal?

Svar #3
11. april 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Er der regler for deligheder egentlig?
Fx er 18 delelig med 3 fordi 1+8 =9som er delelig med tre.

121 er delelig med 11 fordi 1-2+1=0 som er delelig med 11.

Er der andre regler som ligner dem?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2007 af franskhjælp (Slettet)

Det her er måske forkert, men det er hvad jeg vil gøre:
først vil jeg se, om talet kan divideres med 2, 3, 5 eller 7 uden nogen rest. hvis den kan det, så er det ikke et primtal.
så bliver man vist nødt til at dividere tallet med alle primtallene under dets værdi, for at se om nogle af de går op i tallet. hvis der ikke er nogen, så er tallet et primtal...

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2007 af badooo (Slettet)

2659867 kan deles med 19..


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Tjek nedenstående sider:

http://mathworld.wolfram.com/PrimalityTest.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Primality_test

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2007 af Den imaginære enhed (Slettet)

der er nogen der har undersøgt hvor primtallene ligger og de fandt ud af at størstedelen af primtallene er naboer til et tal i 6-tabellen.
F.eks. 37 er nabo til 36 og 13 er nabo til 12.

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2007 af blackduck (Slettet)

Alle primtal større end tre er nabo til et tal i 6-tabellen...

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2007 af Duffy

2659867 = 7^2·19·2857

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#7 + #8 Der er vel rigtig mange naboer til et tal i 6-tabellen, der ikke er et primtal, næsten så mange at man ikke rigtig kan bruge det til noget.. fx er 2659867 en nabo til et tal i 6-tabellen.

Skriv et svar til: Primtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.