Matematik
Avisudklip ??
11. april 2007 af
Skat1 (Slettet)
Muslingefisker Erik Sørensen mener, at der bliver fanget for mange muslinger, når ministeren tillader, at 50 både må fange 100 ton om ugen i 35 uge.
- så ender vi på 175000 ton om året - siger han - det er for meget! fiskerne mener, at reguleringen af fiskeriet kan ske ved, enten
antallet af både bliver mindre
- eller et ugekvoten(antal ton pr. uge) nedsættes.
- eller at både ugekvoten og antallet af både nedsættes.
- skal lave en regulering af fiskeriet, så den årlige fangst kommer i nærheden af 100000ton?
nogen der vil hjælpe?
- så ender vi på 175000 ton om året - siger han - det er for meget! fiskerne mener, at reguleringen af fiskeriet kan ske ved, enten
antallet af både bliver mindre
- eller et ugekvoten(antal ton pr. uge) nedsættes.
- eller at både ugekvoten og antallet af både nedsættes.
- skal lave en regulering af fiskeriet, så den årlige fangst kommer i nærheden af 100000ton?
nogen der vil hjælpe?
Svar #1
11. april 2007 af LineAndersen95 (Slettet)
Hvis du vælger at regulere ud fra at ugekvoten nedsættes, så har du kun en variabel - du ved at den årlige fagst skal ned på 100.000 tons, der bliver fisket i 35 uger samt at 50 både må fange x antal tons om ugen. Det kan du bruge til at opstille en ligning:
Antal uger * antal både * antal tons om ugen = årlige fangst.
dvs:
35 uger * 50 både * antal tons om ugen = 100.000 tons om året
dvs:
100.000 tons om året / (35 uger * 50 både) = 57,1 tons om ugen.
Antal uger * antal både * antal tons om ugen = årlige fangst.
dvs:
35 uger * 50 både * antal tons om ugen = 100.000 tons om året
dvs:
100.000 tons om året / (35 uger * 50 både) = 57,1 tons om ugen.
Skriv et svar til: Avisudklip ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
