Matematik

dy/dx=ay+b

11. april 2007 af M-ria (Slettet)
Jeg er blevet stillet den opgave, at bestemme den fuldstændige løsning til denne ligning:

dy/dx = ay + b, a må ikke være 0

Jeg har herinde fået dette http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html# men jeg har meget svært ved at forstå det og desværre også i det hele taget at finde frem til hvor på siden løsningen er :/

Jeg ville blive utrolig glad for en 'pædagogisk' gennemgang, så jeg måske kunne komme til at forstå det...


P.S. Vi har ikke haft om emnet i undervisningen endnu(!)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Er du sikker på at det ikke er dy/dx=ax+b da dy/dx jo betyder af funktionen på den anden side af lighedstegnet er differentieret mht. til x?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Nå jeg antager at det er korrekt og jeg har kigget på linket.



Vi dividerer med
på begge sider af lighedstegnet



Håber det bliver rigtigt (LaTeX'en) og at du forstår lidt af det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Shit, der går sgu altid et eller andet galt!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se bort fra $-tegnene.
I første ligning skal stå: for ay+b forskellig fra nul.
Sidste linje med ligninger ses bort fra
og $

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se http://peecee.dk/?id=39347

Svar #6
12. april 2007 af M-ria (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)

Så kan du måske også hjælpe mig med at fremstille en redegørelse for, at nedenstående differentialligning er af samme type som den du lige har gennemgået

dC/dt = k1(L-C)+k2E

Se http://science.kennesaw.edu/~sellerme/moduleshtml/science/choleste/decholesterol.html

håber jeg kommer til at forstå det 100% :)

Skriv et svar til: dy/dx=ay+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.