Matematik

diff.ligninger

12. april 2007 af The nørd (Slettet)
lige en ting til!! f ser såleds ud: kvadratrod(2*x^2-10x+4) og jeg skal finde en difinitionsmængde for f!! og y<0
hvad gør man!! jeg har umiddelbart sagt at x[0;5] men i princippet kunne x jo tilhøre alle værdier!! da resultatet af et kvadratrod altid kan være enten + eller -
hjælp til at finde diffinitionsmængden for f

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Lige en ting inden jeg giver hints til opgaven: Det er ikke det mindste læsevenligt med alle dine udråbstegn.

Nu til opgaven:

1) Løs ligningen 2x² - 1x + 4 = 0, og afgør derefter i hvilke intervaller x >= 0. Så har du definitionsmængden for f.

2) Hvad mener du med ``y<0'' og hvad er y i det hele taget?

3) De sidste tre linjer (med den skærmopløsning jeg bruger), ``jeg har umiddelbart ...'', giver ikke den store mening. Hvad mener du?

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2007 af Mimical (Slettet)

Mon ikke han mener værdimængden, hvor y<0. Det er den mellem rødderne. Definitionsmængden ligger så fra rødderne og mod + - uendeligt.

Svar #3
12. april 2007 af The nørd (Slettet)

En funktion f er løsning til diff. ligningen
dy/dx=(2x-5)/y y<0
og f går gennem punktet p(5,-2)
sådan ser resten af opgaven ud :)
jeg mener bare at jeg gerne vil have en difinitionsmængde på f!!

Svar #4
12. april 2007 af The nørd (Slettet)

jeg mener også, at uanset hvilket tal du bruger som x, vil y altid være positiv idet, vi har med kvadratrod at gøre, men i princippet kunne der stå minus foran det positive tal

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Jeg er stadig ikke med på hvad du mener! Gør som beskrevet i punkt 1) i #1.


Det er korrekt at man ender med



men da y skal være kontinuert (den skal være differentiabel, ellers eksisterer dy/dx jo ikke), giver initialbetingelsen y(5) = -2 dig, at den positive løsning må forkastes, så


Svar #6
12. april 2007 af The nørd (Slettet)

ok.. tak jeg skal nok prøve lige at kigge en eksrta gang på det for at forstå det helt korrekt :D

Skriv et svar til: diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.