Matematik
2^0,5
12. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan kan man bruge Eulers metode til at tilnærme 2^0,5 ?
Svar #1
12. april 2007 af sheaf (Slettet)
Brug at
f(x+h) ~= f(x) + h*f'(x) (*)
og sæt
f(x) = sqrt(x) => f'(x) = ½/sqrt(x)
Vælg nu en værdi for x, hvis kvadratrod kendes. Sæt f.eks. x = 9/4 = (3/2)^2. Så er f(9/4) = 3/2 og f'(9/4) = 1/3. Videre er 2 = 9/4 - 1/4. Indsæt i (*).
Prøv selv andre værdier.
f(x+h) ~= f(x) + h*f'(x) (*)
og sæt
f(x) = sqrt(x) => f'(x) = ½/sqrt(x)
Vælg nu en værdi for x, hvis kvadratrod kendes. Sæt f.eks. x = 9/4 = (3/2)^2. Så er f(9/4) = 3/2 og f'(9/4) = 1/3. Videre er 2 = 9/4 - 1/4. Indsæt i (*).
Prøv selv andre værdier.
Skriv et svar til: 2^0,5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
