Matematik

Hjælp til integrale

12. april 2007 af Watergate (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp til at finde integralet af denne funktion
int( 6xe^(x^2+5)dx)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Riemann

prøv med substitution

Svar #2
12. april 2007 af Watergate (Slettet)

der hvor jeg går i stå er ved, hvad man skal gøre ved de 6x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af Riemann

Man kan omskrive således:

int( 6xe^(x^2+5)dx) =3*int( 2xe^(x^2+5)dx)

(man kan jo sætte en konstant udenfor integraltegnet.

Nu kan man udregne int( 2xe^(x^2+5)dx) og herefter gange med 3 for at få resultatet.

Svar #4
12. april 2007 af Watergate (Slettet)

Hej igen, nu er jeg kommet til en anden opgave hvor jeg er gået i stå. Hvad gør man hvis man skal integere: int(x^2(x-2)^2)
kan godt se at man kan bruge substitution den være (x-2) men hvad gøre man med de x^2 foran...

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2007 af Riemann

Omskriv således:

x^2(x-2)^2=x^2(x^2+4-4*x)=x^4+4x^2-4*x^3

Skriv et svar til: Hjælp til integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.