Matematik

hurtig lille en (haster :)

12. april 2007 af tralalalala (Slettet)
f(t) = 90*e^(0,35*t)

hvis man skal finde f'(t) er det så bare at gange 0,35 ind foran e og så forkorte det til 31,5*e^(0,35*t) eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2007 af Riemann

ja

Svar #2
12. april 2007 af tralalalala (Slettet)

tusind tak og når der så står at man skal skal finde f'(10) er det så bare f'(10) = 31,5*e^(0,35*10) ? og i så fald hvad siger dette tal så noget om hvis t i sin tid betød antal dage og f(t) er antal andeblade i søen (i starten var der 0)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2007 af Riemann

Din metode til at finde f'(10) er helt korrekt.

Hvis t er tiden og f(t) er blade siger f'(t) noget om antallet af nye blade pr dag.

I øvrigt:
I starten (jeg går ud fra at t=0 er starten..) må der have været 90 blade, da f(0)=90.

Svar #4
12. april 2007 af tralalalala (Slettet)

mange tak, så f'(10) fortæller helt præcist noget om hvor mange nye blade der opstår fra den 10. dag til den 11. ikke sandt?

Svar #5
12. april 2007 af tralalalala (Slettet)

og er der iøvrigt tale om en potens- eller eksponentialfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2007 af Riemann

#4
Det er ikke helt korrekt, at det er fra den 10'e dag til den 11'e dag, da væksthastigheden ændrer sig i løbet af den 10'e dag. Men hvis væksthastigheden var konstant i løbet af en dag var din fortolkning korrekt (Men det er den "desværre" ikke).

Der er tale om en eksponentialfunktion.

En potensfunktion kan skrives som
f(t)=t^a=e^(a*ln(t))

Skriv et svar til: hurtig lille en (haster :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.