Matematik

integral

13. april 2007 af arms race (Slettet)
Hej jeg har problemer med at integre denne funktion:

int ( 500e^(-0.03x)dx )

jeg ved gør at man kan omskrive den til

500 int ( e^(-0.03x) dx, men efter dette er jeg gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2007 af Riemann

e^(k*x) integreres således:

int(e^(kx) ) = 1/k*e^(k*x)

I dit tilfælde er k=-0.03

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2007 af Riemann

e^(k*x) integreres således:

int(e^(kx) ) = 1/k*e^(k*x)

I dit tilfælde er k=-0.03

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2007 af Riemann

Lavede lige en ALVORLIG fejl. - Jeg glemte integrationskonstanten, så

int(e^(kx) ) = 1/k*e^(k*x) + c

Svar #4
13. april 2007 af arms race (Slettet)

Når jeg gør det kan jeg ikke få det til at passe, det er nemlig et bestemt integral hvor jeg skal finde arealet mellem 0 og 1.. når jeg finder det på lommeregneren siger den at det skal give 492,57 og det får jeg det ikke til...

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2007 af Riemann

En stamfunktion er:

F(x)=-500/0.03*exp(-0.03*x)
=-16666.66667*exp(-0.03*x)

f(x)=500e^(-0.03x) er positiv i hele intervallet [0;1]. Derfor er arealet lig

Areal = F(1)-F(0)=-16666.66667*exp(-0.03)-(-16666.66667)
= 492.57444

Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.