Fysik
Gitterkonstant
15. april 2007 af
pox (Slettet)
Hejsa, jeg søger hjælp til denne opgave som jeg har brugt snart en time på nu..
Gult lys fra en natriumlampe sendes gennem et gitter med 300 ridser pr. mm. Det gule lys fra natriumlampen har bølgelængden lambda = 589 nm.
a) Beregn gitterkonstanten i nm,.
b) Bestem antallet af ordener i interferensmønstret bag gitteret.
c) Beregn den største afbøjningsvinkel bag gitteret
- Pox
Gult lys fra en natriumlampe sendes gennem et gitter med 300 ridser pr. mm. Det gule lys fra natriumlampen har bølgelængden lambda = 589 nm.
a) Beregn gitterkonstanten i nm,.
b) Bestem antallet af ordener i interferensmønstret bag gitteret.
c) Beregn den største afbøjningsvinkel bag gitteret
- Pox
Svar #1
15. april 2007 af mathon
a) 300 ridser pr. mm.
hvor stor er afstanden d så mellem to naboridser????
b) n_maks = d/lambda
c) (n-½)*lambda/d = sin(theta_n)
Svar #2
15. april 2007 af pox (Slettet)
a) kan det passe
1mm = 10^6 nm
d = (1/300) * 10^6 = 3333,33 nm?
- pox
1mm = 10^6 nm
d = (1/300) * 10^6 = 3333,33 nm?
- pox
Skriv et svar til: Gitterkonstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
