Matematik

2002-8-1

15. april 2007 af blakdor (Slettet)
Hej, jeg har lidt problemer med et pr. opgaver i flg. opgavesæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/MED_2002-8-1.PDF
opgave 5 og 6)

og

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-1.PDF
(c)

Så hvis der er nogen der har tid og lyst til at hjælpe mig,ville det være skønt. (Bare så jeg kan komme i gang).

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af The nørd (Slettet)

i opgave 5 skal du bare bruge dine informationer...
t: f'(x0)(x-x0)+f(x0)
og du ved at f(x0)=> f(1)=-2
og for at finde f'(1), så sætter du bare ind i din differentialligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af Esbenps

I opg. 5 i den øverste ville jeg bruge seperation af de variable. Multiplicer begge sider med y og dx. Tangentens hældning fås ved at indsætte koordinatsættet til P i differentialligningen.

I opg. 6 skal du bruge hhv. substitution og partiel integration.

I opg. c) i den nederste skal du bare indsætte funktionen i differentialligningen og se at det passer...

Svar #3
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

Mener du:

f'(1)= 1/-2

y = 1/-2(x-1)-2


Svar #4
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

Det med differentialligninger er helt nyt for mig, så jeg forstår ikke helt hvad I mener.

Svar #5
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

c:
f'(x)=xe^x*e^x = xe^x + e^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2007 af Esbenps

Hvis I ikke har gennemgået differentialligninger endnu, så er det nok en smule optimistisk at prøve at løse svære opgaver med dem.

I opgave c) får man:

f(x) = x*e^x
f'(x) = 1*e^x + x*e^x. Det indsættes i ligningen:

e^x + x*e^x = x*e^x + e^x, hvilket er et sandt udsagn.

Svar #7
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

#2 Er du sikker på at man skal løse opgaven på den måde, jeg får y = ln/x/

Svar #8
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

Nyt spørgsmål: Hvordan løser jeg opgave 6? Jeg ved, at du har givet mig et hint, men jeg kan ikke komme i gang.

Svar #9
15. april 2007 af blakdor (Slettet)

Jeg har kigget længe på opgave 6, men jeg kan stadig ikke finde ud af den, er der nogen der vil hjælpe mig?
På forhånd tak

Skriv et svar til: 2002-8-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.