Matematik

logaritmefunktion

15. april 2007 af Hannibal den store (Slettet)
Er der nogen som kan regne den afledede funktion ud af følgende?

f(x)=ln(3x+5)

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af mathon

u = 3x+5

du/dx = 3

f'(x) = ln'(u) = l/u*(du/dx) = 1/(3x+5)*3 = 3/(3x+5)

Skriv et svar til: logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.