Matematik
Ortogonale
15. april 2007 af
Anaa (Slettet)
Jeg gået fuldstændig i stå hvad der angår dette spørgsmål, håber der er nogen af jer der kan hjælpe mig
Spørgsmålet lyder følgende:
Linjerne l og m er giver ved ligningerne:
l: 3x - 4y = 2
m: kx + 7y = 12
a) Bestem k, så l og m er ortogonale.
b) Bestem k, så l og m er parallelle.
Spørgsmålet lyder følgende:
Linjerne l og m er giver ved ligningerne:
l: 3x - 4y = 2
m: kx + 7y = 12
a) Bestem k, så l og m er ortogonale.
b) Bestem k, så l og m er parallelle.
Svar #1
15. april 2007 af Romulus (Slettet)
Brug din viden om, at hældningskoefficienterne er ens, når linjerne er parallelle.
Hældningskoefficienterne ganget med hinanden er -1, når linjerne er ortogonale: a * c = -1
Hældningskoefficienterne ganget med hinanden er -1, når linjerne er ortogonale: a * c = -1
Svar #2
15. april 2007 af Anaa (Slettet)
Jamen kan det passe det bliver sådanne her så :
l: 3x - 4y = 2 <=> y= 3/4x - 1/2
m: kx + 7y 0 12 <=> y= -k/7x + 12
hvor spørgsmål a bliver :
3/4 * -k/7 = -1 <=>
-3k/28 = -1 <=>
-3k = 28 <=>
K = -28/-3 <=>
K = 9 1/3
og spørgsmål b bliver:
-k/7 = 3/4 <=>
-k = 3/4 * 7 <=>
-k = 21/4 <=>
-k = 5.25 <=>
-5.25/7 = 0,75 <=>
3/4 = 0,75
l: 3x - 4y = 2 <=> y= 3/4x - 1/2
m: kx + 7y 0 12 <=> y= -k/7x + 12
hvor spørgsmål a bliver :
3/4 * -k/7 = -1 <=>
-3k/28 = -1 <=>
-3k = 28 <=>
K = -28/-3 <=>
K = 9 1/3
og spørgsmål b bliver:
-k/7 = 3/4 <=>
-k = 3/4 * 7 <=>
-k = 21/4 <=>
-k = 5.25 <=>
-5.25/7 = 0,75 <=>
3/4 = 0,75
Skriv et svar til: Ortogonale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
