Fysik
Idealgasligning
15. april 2007 af
GymEleven (Slettet)
Halløjsa.
Jeg skal ha' isoleret størrelsen m/V i idealgasligningen, da jeg i en fysikopgave er på jagt efter densiteten (som jo per definition er m/V).
Altså idealgasligningen: p/V = n*R*T
Hvor størrelsen n = m/M
Dvs. p/V = (m/M)*R*T <- det er udfra denne størrelsen m/V skal isoleres.
Ved ikke præcist, hvordan jeg har fået fumlet det frem, men har selv fået det til: m/V = M*R*T/p
ER DET RIGTIG???
Jeg skal ha' isoleret størrelsen m/V i idealgasligningen, da jeg i en fysikopgave er på jagt efter densiteten (som jo per definition er m/V).
Altså idealgasligningen: p/V = n*R*T
Hvor størrelsen n = m/M
Dvs. p/V = (m/M)*R*T <- det er udfra denne størrelsen m/V skal isoleres.
Ved ikke præcist, hvordan jeg har fået fumlet det frem, men har selv fået det til: m/V = M*R*T/p
ER DET RIGTIG???
Svar #2
15. april 2007 af unobuno (Slettet)
din egen formel er også forkert idealgasligningen er
p*v=n*R*T ikke p/v
da får du
p*v=m/M*R*T og ganske rigtigt som #1 siger m/V = p*M/(R*T)
p*v=n*R*T ikke p/v
da får du
p*v=m/M*R*T og ganske rigtigt som #1 siger m/V = p*M/(R*T)
Skriv et svar til: Idealgasligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
