Matematik

Koordinattransformationsmatrx

16. april 2007 af hund (Slettet)
Hey clever folks!

Har en opg., der lyder som følger:

I det tredimensionale vektorrum U er der givet (a1, a2, a3), og i det todimenstionale vektorrum V er der givet basen (b1, b2).

a. Hormorfien f: U --> V er fastlagt ved at f(a1)=b1+b2, f(a2)=2b1-b2 og f(a3)=3b2. Bestem den matrix, A, der repræsenterer f i de nævnte baser.

Der har jeg svaret:

A=
[1 2 0]
[1 -1 3]

b. bestem en basis for ker f.

Jeg får ker f =
[-2]
[1]
[1]

c. Hvis at f er surjektiv - det vises nemt!

d. I U og V indføres nye baser (a'1,a'2,a'3) og (b'1,b'2) således:

a'1 = 2a1+a3,
a'2 = 3a1+a2+a3
a'3 = 2a1+a2

b'1 = b1+b2
b'2 = 2b1+b2

Bestem koordinattransformationsmatricerne T, hvv. S fra gammel til en ny basis hhv. V:

Der støder jeg virkelig på grund. Er der nogen, der kunen hælpe mig lidt evt.

Mvh,

hund

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2007 af Mimical (Slettet)

Har vektorerne (a1,a2,a3) og (b1,b2)ikke nogen tal værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2007 af Mimical (Slettet)

Ok, jeg har fundet opgaven nu. Ser på den senere da det er blevet lidt sent! Der er lavet nogle rettelser til Niels Vigand Pedersen's bog. Dem kan du finde her http://www.math.ku.dk/kurser/2005-06/blok2/linalg/NOTER/rettelse.pdf
vektorerne(a1,a2,a3)er således også en base!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2007 af Mimical (Slettet)

Noterne findes her http://www.math.ku.dk/noter/h1.pdf
Opgave 27 på side 144

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2007 af sheaf (Slettet)

Hint:

I søjlerne af den søgte transformationsmatrix står de gamle basisvektorer udtrykt ved de nye.

Jeg har ikke checket dine løsninger iøvrigt.

Svar #5
16. april 2007 af hund (Slettet)

Vildt, at bogen ligger på nettet - hvorfor har jeg så betalt 143 kr. for den ??! Argh!

Nå, men tak for hints, jeg gr videre med opgaven i dag.

Peace

hund

Skriv et svar til: Koordinattransformationsmatrx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.