Matematik
hyperbler.
17. april 2007 af
King_2 (Slettet)
jeg har fået en opgave der lyder:
En hyperbel har 2 asymptoter, der er givet ved ligningerne:
y = 0,75x - 3,5 og y = -0,75x - 0,5
a) beregn koordinatsættet til hyperblens centrum (denne er løst)
det oplyses endvidere at hyperblens toppunkt er A1(6,2)
b) Beregn længden af hver af hyperblens halvakser.
og
c) beregn den korteste afstand fra toppunktet A1(6,2) til asymptoterne.
nogen der kan hjælpe med dette .. for det her har vi aldrig gennemgået før..
En hyperbel har 2 asymptoter, der er givet ved ligningerne:
y = 0,75x - 3,5 og y = -0,75x - 0,5
a) beregn koordinatsættet til hyperblens centrum (denne er løst)
det oplyses endvidere at hyperblens toppunkt er A1(6,2)
b) Beregn længden af hver af hyperblens halvakser.
og
c) beregn den korteste afstand fra toppunktet A1(6,2) til asymptoterne.
nogen der kan hjælpe med dette .. for det her har vi aldrig gennemgået før..
Svar #1
17. april 2007 af Mr.Madsen (Slettet)
er du sikker på det er en hyperbel og ikke en parabel??
- Desuden må der da også være nøgle grænser, hvis du skal kunne beregne "længden af hver af hyperblens(parablens?) halvakser
spg. C bruger du formlen for afstanden punkt til linje
- Desuden må der da også være nøgle grænser, hvis du skal kunne beregne "længden af hver af hyperblens(parablens?) halvakser
spg. C bruger du formlen for afstanden punkt til linje
Svar #3
18. april 2007 af sheaf (Slettet)
#1
Parabler har ingen asymptoter.
#0
ad b)
Hældningskoefficienterne til asymptoterne er +/- a/b henholdsvis +/- b/a, hvor a respektive b er den halve storakse og halve lilleakse.
Parabler har ingen asymptoter.
#0
ad b)
Hældningskoefficienterne til asymptoterne er +/- a/b henholdsvis +/- b/a, hvor a respektive b er den halve storakse og halve lilleakse.
Skriv et svar til: hyperbler.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
