Matematik
/: y'ere max og min
17. april 2007 af
Sannaen (Slettet)
Mange af jer har forklaret og hjulpet med de følgende to opgaver, men jeg er meget ringe til matematiske udtryk, så jeg forstår desværre ikke særlig meget af det.
7. Find (location and nature) af maxima og manima af
y = ( 2x ^ 3 ) + ( 15x ^ 2 ) – 84x
Skal jeg så sige: y'(x)=6x^2+30x-84=0 => 32x-84 ?
Og hvad så? Kan den evt. laves på lommeregner, hvis det er?
Og denne her: Hvad er en gradient? er det f'? og hvordan finder jeg det i et bestemt punkt?
9. Find gradienten af y i det nøje angivne punkt
a) y = 3x + x ^ 2 x = -1
Siger jeg så bare: f=3x+x^2 => f(-1)= (3*-1)+(-1^2) = -4?
b) y = 4cos(3x) + ((sin(4x) / 2) x = 0.5
c) y = ( 3e ^ 2x ) – ( 2e ^ -3x ) x = 0.1
7. Find (location and nature) af maxima og manima af
y = ( 2x ^ 3 ) + ( 15x ^ 2 ) – 84x
Skal jeg så sige: y'(x)=6x^2+30x-84=0 => 32x-84 ?
Og hvad så? Kan den evt. laves på lommeregner, hvis det er?
Og denne her: Hvad er en gradient? er det f'? og hvordan finder jeg det i et bestemt punkt?
9. Find gradienten af y i det nøje angivne punkt
a) y = 3x + x ^ 2 x = -1
Siger jeg så bare: f=3x+x^2 => f(-1)= (3*-1)+(-1^2) = -4?
b) y = 4cos(3x) + ((sin(4x) / 2) x = 0.5
c) y = ( 3e ^ 2x ) – ( 2e ^ -3x ) x = 0.1
Svar #2
17. april 2007 af Mimical (Slettet)
I et flerdimensionalt rum er gradienten en vektor, i to dimensioner ville jeg hellere kalde den hældningskoefficient.
Svar #3
17. april 2007 af Sannaen (Slettet)
#1 /: Jeg ved ikke hvad vektore eller hældningskoefficient er ..
Svar #4
18. april 2007 af sheaf (Slettet)
#2
Gradienten er _altid_ et vektorfelt.
#3
Jeg har en væmmelig fornemmelse af, at dit lærebogssystem med gradienten mener den første afledede af en reel funktion af een variabel.
Se evt. spørgsmål #3 og svar #5 ad 3) angående gradient i tråden:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=156625
eller søg her i foraet eller google efter gradient.
Gradienten er _altid_ et vektorfelt.
#3
Jeg har en væmmelig fornemmelse af, at dit lærebogssystem med gradienten mener den første afledede af en reel funktion af een variabel.
Se evt. spørgsmål #3 og svar #5 ad 3) angående gradient i tråden:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=156625
eller søg her i foraet eller google efter gradient.
Skriv et svar til: /: y'ere max og min
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
