Matematik
Taylorpolynomium
18. april 2007 af
Onkel_Skod (Slettet)
Hejsa..
Jeg har givet fukntionen f(x)= 1Sx e^(t-1) * ln(t) * dt
hvor S er mit forsøg på at lave et intgraltegn, men 1Sx betyder integralet fra 1 til x.
Jeg skal finde det 3. taylorpolynomium for f(x) med udviklingspunkt 1.
Jeg går ud fra at jeg først skal integrere udtrykket og dermed få en ligning hvor kun x indgår som ubekendt.
Men hvordan skal udtrykket integreres? Jeg kan ikke helt huske hvordan man skal gribe det an, skal man bruge subtitution eller hvordan?
Mvh Mads...
Jeg har givet fukntionen f(x)= 1Sx e^(t-1) * ln(t) * dt
hvor S er mit forsøg på at lave et intgraltegn, men 1Sx betyder integralet fra 1 til x.
Jeg skal finde det 3. taylorpolynomium for f(x) med udviklingspunkt 1.
Jeg går ud fra at jeg først skal integrere udtrykket og dermed få en ligning hvor kun x indgår som ubekendt.
Men hvordan skal udtrykket integreres? Jeg kan ikke helt huske hvordan man skal gribe det an, skal man bruge subtitution eller hvordan?
Mvh Mads...
Svar #1
18. april 2007 af Riemann
Integralet kan ikke udregnes (vha. "normale" funktioner).
Men du kan se at f(1)=0, da der så står 1 i begge grænser i integralet.
Men du kan se at f(1)=0, da der så står 1 i begge grænser i integralet.
Svar #2
18. april 2007 af sheaf (Slettet)
Og som et yderligere hint følger af differentialregningens fundamentalsætning at
dt = f(x)$)
hvor a er nedre integrationsKONSTANT.
hvor a er nedre integrationsKONSTANT.
Svar #4
18. april 2007 af Onkel_Skod (Slettet)
#2
okay.. dvs. at f'(x)= e^(x-1) * ln(x)
Har jeg forstået det rigtigt?
okay.. dvs. at f'(x)= e^(x-1) * ln(x)
Har jeg forstået det rigtigt?
Skriv et svar til: Taylorpolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
