Matematik
bestem forskrifts værdier
18. april 2007 af
gym elev3 (Slettet)
tabellen viser sammenhørende værdier
(x) (Iysidentitet i %)
[5 ] [ 79,5]
[10 ] [ 63,1]
[15 ] [ 50,2]
[20 ] [ 39,9]
[25 ] [ 31,7]
[30 ] [ 25,2]
[35 ] [ 20,0]
[40 ] [ 15,9]
[45 ] [ 12,6]
I dybden x meter under vandoverfladen angives lysintensitet I(x) som procenttal
sammenhængen kan beskrivees i en model kan med god tilnærmelse:
I(x)= I *e^(-kx)
hvor I og k er konstanter
Bestem I og k?
---
Jeg har prøvet at isolere værdier ved at indsætte de to første x-værdier og %-værdier, og derefter minusse dem fra hinanden
og herved finde I.... Men det er jo kun for de to første, så skal jeg gøre det med dem alle sammen!!! Men jeg kan jo heller ikke bare tage gennemsnittet tilsidst, da nogle værdier er mere tilnærmende end andre
hvad skal jeg gøre?????
(x) (Iysidentitet i %)
[5 ] [ 79,5]
[10 ] [ 63,1]
[15 ] [ 50,2]
[20 ] [ 39,9]
[25 ] [ 31,7]
[30 ] [ 25,2]
[35 ] [ 20,0]
[40 ] [ 15,9]
[45 ] [ 12,6]
I dybden x meter under vandoverfladen angives lysintensitet I(x) som procenttal
sammenhængen kan beskrivees i en model kan med god tilnærmelse:
I(x)= I *e^(-kx)
hvor I og k er konstanter
Bestem I og k?
---
Jeg har prøvet at isolere værdier ved at indsætte de to første x-værdier og %-værdier, og derefter minusse dem fra hinanden
og herved finde I.... Men det er jo kun for de to første, så skal jeg gøre det med dem alle sammen!!! Men jeg kan jo heller ikke bare tage gennemsnittet tilsidst, da nogle værdier er mere tilnærmende end andre
hvad skal jeg gøre?????
Svar #1
18. april 2007 af dnadan (Slettet)
Lav en eksponentiel regression på din lommeregner, det er vejen frem.
Ellers kan du også indtegne ALLE punkterne på et enkelt logaritmisk papir, og aflæse to punkter, der ligger på den rette linje. Hvormed du nu kan udregne funktionen ud fra disse...
Ellers kan du også indtegne ALLE punkterne på et enkelt logaritmisk papir, og aflæse to punkter, der ligger på den rette linje. Hvormed du nu kan udregne funktionen ud fra disse...
Svar #2
18. april 2007 af gym elev3 (Slettet)
det har jeg prøvet men det giver jo bare
I(x)=1000,1*0,955^x
men den kan jo kun omskrives til
I(x)= I * a^(x)
hvordan skal jeg kunne få k-værdien
og a er forskellig fra e???
I(x)=1000,1*0,955^x
men den kan jo kun omskrives til
I(x)= I * a^(x)
hvordan skal jeg kunne få k-værdien
og a er forskellig fra e???
Svar #3
18. april 2007 af gym elev3 (Slettet)
har fundet ud af det ved eksReg og så indsætter man bare et punkt og isolere
tak
tak
Skriv et svar til: bestem forskrifts værdier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
