Matematik

Om Normalfordeling!

07. april 2004 af kronquist (Slettet)
hej, jeg kan ikke helt gennemskue, hvad jeg skal gøre her. Jeg vil ikke have svaret, vil bare have lidt igangsættelse.

Resultatet af et bestemt eksperiment kan beskrives ved en normalfordelt stokastisk variabel X, hvorom der gælder, at P(X
Bestem middelværdien og spredning.

Hvad gør jeg ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2004 af 404error (Slettet)

Brug at

X=sigma*U+my,

hvor sigma og my er spredning, hhv. middelværdi for X, og U er standardnormalfordelt - se da på fordelingsfunktionen for X.

Svar #2
07. april 2004 af kronquist (Slettet)

Hej tak for svaret.

Jeg kan ikke helt se hvad du mener med at sigma og my er spredning. My er middelværdien. Kan du ikke prøve at forklare det lidt nærmer? Måske putte nogle tal ind, så jeg kan se hvad du mener.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2004 af riquelme (Slettet)

mon ikke det er meningen at han skal tegne punkterne ind på sandsynlighedspapir og aflæse de relevante størrelser?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2004 af 404error (Slettet)

#3: Hvis opgaven ikke siger andet, så må man gå ud fra, at størrelserne skal bestemmes eksakt.

#2: Kald fordelingsfunktionen for standardnormalfordelingen for Phi. Så ved du, at fordelingsfunktionen for X er

F_X(x)=Phi((x-my)/sigma).

Dette resultat står formentlig i din bog. Desuden vides, at

Phi((7-my)/sigma) = 0.15
Phi((12-my)/sigma)= 0.80

Kan du klare den herfra (brug den inverse af Phi på begge sider samt en tabel)?


Skriv et svar til: Om Normalfordeling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.