Matematik

På lommeregne

19. april 2007 af protein30 (Slettet)
Har et spørgmål. a=6kvadrot1/2, hvordan gør jeg det på lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2007 af bluegambler (Slettet)

hvis det er 6 * kvadratrod(1/2) ser det således ud:

solve(a=6*sqrt(1/2),a)

hvis det er den 6. rod af 1/2 ser den således ud:

solve(a=(1/2)^(1/6),a)

Svar #2
19. april 2007 af protein30 (Slettet)

den ser altså 6opløftkvadrot0,5

Svar #3
19. april 2007 af protein30 (Slettet)

Jeg prøver at tegne det sek.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2007 af Peter_F (Slettet)

Mon ikke der menes den 6. rod af en halv?

På TI-83 skal man ind i math...

Alternativt kan det skrives som (1/2)^(1/6)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2007 af Peter_F (Slettet)

Det er allerede foreslået... Det så jeg ikke før nu.

Svar #6
19. april 2007 af protein30 (Slettet)

Nej

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2007 af hund (Slettet)

øh.. mener du:

6 * kvadratroden af ½ ?

Fordi så skrives det således

6 * 0,5^(0,5)

på lommeregneren..

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2007 af hund (Slettet)

Altså

a = 3*kvadratrod(2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2007 af bluegambler (Slettet)

6 opløftet i kvadratroden af 1/2:

6^(0.5^0.5)

Håber det var det du mente...

Skriv et svar til: På lommeregne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.